WERELDTOURNEE : HOTEL KESLO

KESLO HOTELKwart na drie & elke uithoek van mijn lichaam schreeuwt om nieuwe avonturen! Ook ik die al sedert het dagen der dagen residentie houd in Gitanolowakije droom wel eens van andere horizonten. Ik denk dan aan Keselo. Tussen Keselo en Kessel-Lo liggen 3-4.000 km en een wereld van verschil. Keselo is een deelgemeente van Omalo, in de provincie Toesjetië, in Oost-Georgië. Georgië telt 4,5 miljoen inwoners, is twee-drie keer groter dan België, grenst aan Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en de Zwarte Zee. Toesjetië ligt in Oost-Georgië in de Grote Kaukasus, met bergen reikend tot 4500 m, met passen op 3200 m hoogte, en grenst in het oosten aan Dagestan. In het noorden aan Tsjetsjenië. De Toesjen -hebben vaak touche – zijn een vrijgevochten volkje, semi-nomaden. Ze zijn met tien- à vijftienduizend. De meerderheid leeft traditioneel: schapen scheren, koeien melken, kaas maken. Muziek en poëzie zijn voor hen belangrijk. Legendarisch zijn hun eet- en drinkcultuur. Ze zijn geboren feestvierders. Is het in het echte Kessel-Lo anders?
In Georgië –Georgia On My Mind – is het landschap uitzonderlijk dichterlijk; kent duizelingwekkende dieptes en woeste hoogten. Steeds hoger de Kaukasus in gaat de tocht. De wegen zijn nietzscheriaans onherbergzaam. Nu en dan moeten we met de blote hand stenen ruimen. Op meer dan 3000m hoogte. Nieuw-Omalo, is de hoofdstad van Toesjetië, en telt geen enkele winkel –Een voorbeeld voor de rest van de wereld?
Van daar gaat het richting het oude Omalo. Het laatste stuk – Een mens krijgt er dorst van – wandelden we naar boven en dan zien we een prachtig, pittoresk dorp van enkele tientallen huizen waarvan er een of twee nog bewoond zijn. Boven het dorp ligt een middeleeuws fort, de burcht van Keselo. Zes, zeven torens. Gebouwd als verdediging tegen roofzuchtige invallen zoals van Duitsland, de ECB, het IMF en de EU.
Nieuw-Omalo dat op een grote hoogvlakte ligt, omgeven door bergen met aan beide zijden een diep ravijn en een rivier, is – River Deep, Mountain High -vanuit Oud-Omalo net niet te zien vanwege de Keselberg, een heuveltje. Vanuit Nieuw-Omalo zie je wel de burcht van Keselo liggen, maar niet Oud-Omalo. De weg naar Omalo is slecht begaanbaar, maar te berijden; vervoer per helikopter naar de afgelegen, op 2000m hoogte liggende burcht is de aangewezen manier om er te komen.
En ergens verscholen in dat magische land ligt godverlaten in het vage gebied tussen Nieuw en Oud Omalo: Hotel Keselo. De Bergen zijn de hooiberg, het hotel de naald, moederziel alleen, godverlaten. Hotel Keselo is altijd open, telt vijf tweepersoonskamers, heeft een dinning room, drie baden en toiletten (warm & koud water). De Georgische Lari (GEL), de munteenheid, is iets minder dan een halve euro. Een overnachting kost 20GEL, gecombineerd met volpension 50GELl. Voor 40GEL heeft men er een paard, voor nog eens 40GEL een bereden gids. Trektochten te paard door bergen en valleien met begeleiding van gidsen. In de adembenemend mooie natuur. In Hotel Keselo spreekt men Georgisch, Russisch en Engels. Ze hebben een facebook-pagina. Hotel Keselo is Heartbreak Hotel, is het Blue Hotel zoals nú bezongen door Spotify… Keselo is het nirwana, wou ik er nog bij dromen, maar daar staat mijn collega wereldreiziger uit Gitanolowakije op, staakt zijn Toetesjië-verhaal, en verdwijnt in wat zich aanbiedt als alweer een schitterende zomerdag.
  • Links
  • Centreren
  • Rechts
Verwijderen

klik om onderschrift toe te voegen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s